دل خند | ||
|
ماده 24 قانون بيمه اجباري شخص ثالث
در اين ماده، منابع مالي صندوق بيمه اجباري خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مشخص شده است. از جمله منابع مالي موجود در صندوق ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
الف) هشت درصد (۸%) از حق بيمه اجباري، كه بر اساس نرخنامه مذكور در تبصره (۳) ماده (۱۸) اين قانون محاسبه ميشود.
ب) مبلغي معادل حداكثر يك سال حق بيمه اجباري كه ازدارندگان وسايل نقليهاي كه از انجام بيمه موضوع اين قانون خودداري كنند، وصول ميشود. مبلغ مذكور، نحوه وصول، تخفيف، تقسيط و بخشودگي آن به پيشنهاد بيمه مركزي و با تصويب مجمع عموميصندوق مشخص ميشود.
پ) مبالغ بازيافتي از مسببان حوادث، دارندگان وسايل نقليه، بيمهگران و ساير اشخاص مطابق مقررات اين قانون، كه پس از جبران خسارت زيانديدگان دريافت ميشود.
ت) درآمد حاصل از سرمايهگذاري وجوه صندوق با رعايت ماده (۲۷) اين قانون.
ث) بيست درصد (۲۰%) از جريمههاي وصولي راهنمايي و رانندگي در كل كشور.
ج) بيست درصد (۲۰%) از كل هزينههاي دادرسي و جزاي نقدي وصولي توسط قوه قضائيه و تعزيرات حكومتي.
چ) جريمههاي موضوع بند (پ) ماده (۴)، ماده (۴۴) و بند (ت) ماده (۵۷) اين قانون.
ح) كمكهاي اعطائي از سوي اشخاص حقيقي يا حقوقي.
لازم به ذكر است كه هر سهماه گزارش عملكرد بند (پ) صندوق بايد توسط مدير صندوق و هيات نظارت به اعضاي مجمع عمومي صندوق اعلام شود. همچنين، تمامي درآمدهاي منابع موضوع بندهاي (ث) و (ج) به محض تحقق به حساب درآمدهاي اختصاصي صندوق نزد خزانهداري كل كشور واريز ميشود و صددرصد (۱۰۰%) آن به صندوق اختصاص مييابد.
در صورت كمبود منابع مالي صندوق، دولت موظف است در بودجه سنواتي سال بعد كسري منابع صندوق را تامين كند. همچنين، درآمدهاي صندوق مشمول ماليات به نرخ صفر بوده و از هرگونه عوارض معاف است. صندوق همچنين از پرداخت هزينههاي دادرسي و اوراق و حقالاجراز خودداري ميكند و فقط در صورتي كه به او يا به ثالثان در اثر اشتباهات متعدد و ناشي از اعمال تخلفات توسط صندوق نياز باشد، از پرداخت هزينههاي مربوطه خودداري كرده و به طور مستقل اقدام ميكند. مطالبي كه شايد مورد علاقه شما باشد:
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۴:۳۶ ] [ sam ]
{COMMENTS}
|
|
[ ساخت وبلاگ :ratablog.com ] |